Ik ben geboren in 1974 en schrijf verhalen sinds ik vijf was. Op mijn tiende won ik met ‘Het geheim van de oude kogge’ de landelijke verhalenwedstrijd van uitgeverij Lemniscaat.

Radio

Na het Gymnasium Haganum studeerde ik in Leiden Ruslandkunde. Ik publiceerde een dichtbundel in eigen beheer en schreef voor muziekmagazine LiveXS. Ook presenteerde ik een popprogramma bij de lokale radio en zette ik daar een nieuw programma op over Russische cultuur.

Schrijven

In 2006 besloot ik mij beroepsmatig op schrijven te richten. Ik volgde diverse opleidingen en werk sinds 2007 als redacteur bij de gemeente Den Haag.

Zowel voor de gemeente als voor andere media heb ik veel over kunst en cultuur geschreven. Sinds 2014 bied ik cultuurjournalistieke diensten aan als zzp’er. Ik schrijf regelmatig voor Den Haag Centraal en Dans Magazine. Ook heb ik geschreven voor Cultuurpers en AD/Haagsche Courant.

Op deze website vindt u mijn dienstenaanbod en portfolio.

kunstHart

In 2016 heb ik het online magazine kunstHart gelanceerd, waar iedereen – ikzelf incluis – zijn enthousiasme over cultuur kan delen en al doende veel kan leren over journalistiek.

Interviews

Een van de mooiste genres is voor mij persoonlijk het interview. Ik laat mensen graag tot hun recht komen en leg bloot wat hen drijft. Voor verschillende media sprak ik met intrigerende persoonlijkheden als Jiří Kylián, Rita Reys, Toon Tellegen, Sallie Harmsen, Ivo van Hove, Janne Schra, Louis Andriessen (in 2 delen), Liza Ferschtman, Ilse DeLange, Rascha Peper, Hannah Hoekstra, Anneke van Giersbergen, Alexander Münninghoff, Nanine Linning, Rick de Leeuw, Simone Lamsma, Caroline van der Leeuw en Marco Goecke.

Daarnaast schrijf ik nog steeds graag poëzie en fictie. Ik speel klassiek piano en treed op als chansonnier/singer/songwriter Grande-Duchesse.

Romans en verhalen

In 2021 publiceerde Uitgeverij U2pi mijn debuutroman Sequoia. De tweede roman wacht op publicatie.

Mijn verhaal Nawoord (bij mijn memoriën, door Iohannes Vermeer) werd verkozen tot Verhaal van de Maand mei 2023.

Ik maak deel uit van het schrijverscollectief Het Pavlov-effect.