Homme

Wie hem gekend heeft, zal er zeker aan gedacht hebben deze jaarwisseling, en bij het horen van alle decennium-overzichten. Exact tien jaar geleden, in de beruchte millenniumnacht, nam dichter en onze vriend Homme Piest bewust afscheid van het leven. De jaren ’00 zijn nooit goed begonnen. Vanochtend op zoek gegaan naar herinneringen aan Homme op het web. Die zijn er volop, zij het niet meer op de oorspronkelijke adressen. Homme zelf was een absolute webpionier. Wat zou hij genoten hebben van ontwikkelingen als online communities, Hyves, Facebook! Hij zou er toepassingen voor hebben bedacht die in onze koppen niet opkomen.

Universiteitsblad Mare publiceerde kort na zijn dood dit artikel, een goede inleiding. Veel meer informatie staat op de zogenaamde Hommepage. Bijzonder ontroerend daar zijn de paar gedichten die Homme ooit heeft voorgedragen. Luister bijvoorbeeld eens naar Oude Rijn.

Gedenkposter voor Homme

Op een nacht, kort na Hommes overlijden, hebben we posters met zijn gedichten op een Loesje-achtige manier door de stad Leiden gehangen. Ik plak je bestaan hier op het web nog een keer aan, Homme. We vergeten je niet.

Frans van Hilten
Het portret van Homme en de foto van de poster komen van de genoemde ‘Hommepage’

Foto van Homme