BIL 2014 in beton

Voor de derde zomer sieren beelden van jonge kunstenaars de Hooglandsekerkgracht in Leiden. Het thema van Beelden in Leiden 2014 is ‘Sterk werk’ en dat slaat op het basismateriaal van alle beelden: beton, dat opvallend zacht en flexibel lijkt in de lichtvlekjes onder de bomen. Op een veiling werden drie stukken inmiddels aangekocht door museum Beelden aan Zee in Den Haag.

Dat het museum aan de Scheveningse boulevard de werken aankocht, geeft aan welk niveau de Leidse expo heeft bereikt. De beelden die naar het museum gaan zijn van Ruud Kuijer, Catinka Kersten en Marleen Hartjes.

Marleen Hartjes won met haar betonnen bed waarin de afdruk van een mens te zien is de Frans de WitPrijs. Het werk van Catinka Kersten vindt met de aankoop door Beelden aan Zee in zekere zin een weg terug naar Den Haag, waar de kunstenares in 2013 aan de academie afstudeerde.

Ruud Kuijer is hoofdartiest van deze tentoonstelling: zijn werk staat ook op diverse andere Leidse plaatsen, waaronder musea en ziekenhuis LUMC. Door de beelden op deze manier door de hele stad te plaatsen, wil Stichting Beelden in Leiden de tentoonstelling nog beter laten ‘landen’ bij bezoekers uit Leiden en van elders.

Op deze foto’s berust copyright. Wilt u foto’s van deze website gebruiken? Neem dan contact op.