Campagnebeeld CaDance 2015

CultPers tipt dans!

Het culturele seizoen 2014-2015 barst los! Wat mag u dit jaar niet missen volgens CultPers? Met tips uit den lande én uit standplaats Den Haag. Vandaag: dans.

In de dans wordt dit het seizoen van de sprookjes-maar-dan-anders.

Guilty Cinderella

Het Nationale Ballet herneemt in de kerstvakantie de spetterende nieuwe balletchoreografie Cinderella van Christopher Wheeldon. In deze versie heeft Assepoester het getreiter van haar stiefmoeder en -zussen een beetje aan zichzelf te danken: uit verdriet om haar overleden moeder stoot ze hen zelf af. Met de schitterende muziek van Prokofjev.
12 december 2014 t/m 1 januari 2015

Slaapster meets spuiter

Nederlands Dans Theater 1 brengt een gloednieuw modern ballet Sleeping Beauty van Mats Ek. Op Tsjaikovski’s romantische muziek ditmaal geen doornhagen en spinnewielen: Prinses Aurora ontsnapt aan haar verwende leventje als ze verliefd wordt op een junk.
8 oktober t/m 29 november

Typisch Haags

Een nieuw Haags sprookje wordt Dancing in a Winter Wonderland van De Dutch Don’t Dance Division. Na de Notenkraker en Abdallah brengen Thom Stuart & Rinus Sprong dit jaar amateurs en profs samen in een versmelting van dans, theater en mooie kerstverhalen.
25 t/m 28 december 2014

Campagnebeeld NachtnetLonneke van Leth herneemt na haar grote Odyssee-productie in april 2015 haar solo Nachtnet uit 2008 en voegt er een vervolg aan toe. In Theater aan het Spui, dat sowieso veel de deuren opent voor dans. Zo is ook NDT2 er in november weer te gast.

En in de nieuwe Tuinzaal van het Gemeentemuseum presenteert Krisztina de Châtel de voorstelling ÚT (OET). Al eerder werkte zij samen met bouwbedrijf BAM, haar nieuwe stuk is gebaseerd op… stratenmakers. Een project van Holland Dance.
13 en 14 september 2014, vier voorstellingen

CaDance festival

Ook Haags, maar met een landelijke uitstraling: het tweejaarlijkse festival CaDance (afbeelding) brengt moderne dans uit het hele land. In deze editie onder andere nieuw werk van Samir Calixto, Marina Mascarell, Club Guy & Roni en Iván Pérez.
30 januari t/m 15 februari 2015

Morgen: exposities en mode!