Sunrise (stockphoto by adzica, source sxc.hu)

Blue Tuesday

Nog even en het is weer zover. Als u de kamer betreedt beziet uw collega u met inktzwarte blik. Zijn computer staat aan, maar hij heeft niet eens de moeite genomen ‘etalage te maken’ door een paar programma’s op te starten. Nee, de website van een vakantieboeker toont een azuurblauw zwembad onder dito hemel met een aantrekkelijke serie kortingen en de zwaar demotiverende reisdatum “13 augustus” erbij. Buiten begint het pas net te schemeren, het eerste licht van een waterkoude druildag. Augustus… er kan net zo goed 2040 staan.

Dreunende voetstappen kondigen uw andere collega aan. Overgewicht, al jaren, maar per 1 januari was hij toch echt gaan lijnen. Het verbaast u niet dezelfde inktzwarte blik in zijn ogen te zien, alsmede een Snickers tussen zijn kaken.

Sinds Britse wetenschappers hebben uitgevogeld dat de derde maandag van januari de depressiefste dag van het jaar is (hoe onderzoek je zoiets wetenschappelijk?) maken de media ieder jaar melding van Blue Monday. En dan denkt u: ja, inderdaad, het is nog steeds donker, het is maandag, alle goede voornemens zijn nu al mislukt en de vakantie is nog ver weg.

Maar dat gaan we dit jaar dus even voor zijn, een gewaarschuwd mens telt voor twee. Maandag 16 januari is dit jaar de dag, zorg dus dat u zich dan niet laat kisten. Neem de ochtend vrij, sta pas op als het licht is, maak een wandeling en houd al is het maar die éne dag vol om niet te roken, drinken of schransen. Wie dinsdag leeft, wie dan zorgt.

’s Middags komt u fluitend op uw werk, vol haat en onmacht aangestaard door eenieder die deze column niet gelezen heeft. Blue Monday. Ik kan niet wachten!

Ook muzikanten lieten zich inspireren door Blue Monday:

Een gedachte over “Blue Tuesday”

  1. Kijk laat Blue Monday nou net mijn op een na laatste werkdag voor mijn verlof zijn. Ik ga wel fluitend naar mijn werk hoor, al was het maar daarom 😉 En verder voornemens, smoornemens… Ik doe er niet meer aan! (Behalve dan voor mijn blog, maar dat is wat anders ;-p)

Reacties zijn gesloten.